Alertă de securitate la Capitoliu: Participanţii la repetiţia pentru ceremonia de inaugurare au fost evacuaţi

"Întregul complex al Capitoliului a fost închis în totalitate, din raţiuni de securitate, din cauza unei ameninţări externe. Alerta de securitate a fost transmisă tuturor membrilor Congresului", anunţă un oficial din cadrul serviciilor administrative, Scott Wong. Toate căile de acces în Capitoliu au fost blocate scurt timp, începând cu ora 10.30 (17.30, ora României).

2963 afișări
Imaginea articolului Alertă de securitate la Capitoliu: Participanţii la repetiţia pentru ceremonia de inaugurare au fost evacuaţi

Alertă de securitate în aripa de vest a Capitoliului: Participanţii la repetiţia pentru inaugurare au fost evacuaţi

UPDATE

"Întregul complex al Capitoliului a fost închis în totalitate, din raţiuni de securitate, din cauza unei ameninţări externe. Alerta de securitate a fost transmisă tuturor membrilor Congresului", anunţă un oficial din cadrul serviciilor administrative, Scott Wong. Toate căile de acces în Capitoliu au fost blocate scurt timp, începând cu ora 10.30 (17.30, ora României).

Alerta de securitate a avut loc în contextul în care în jurul Capitoliului sunt aplicate măsuri speciale de securitate înainte de ceremonia învestirii preşedintelui Joseph Biden. Violenţele produse la Capitoliu pe 6 ianuarie s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi.

Potrivit NBC News, alerta de securitate de luni a fost generată de un incendiu izbucnit într-o tabără de corturi a persoanelor fără adăpost, situată sub un pod din zona Străzii H SE. Incendiul a fost stins şi nu au fost raportate victime.

Ştire iniţială

"Către toate clădirile din complexul Capitoliului: ameninţare la adresa securităţii, nu este permisă intrarea sau ieşirea, staţi departe de uşi şi ferestrele exterioare", a fost mesajul primit de personalul din complexul Capitoliului, informează NBC.

Situaţia vine cu două zile înainte ca Joe Biden să fie învestit în funcţia de preşedinte american.

Reporterii de la faţa locului spun că se aude un anunţ de urgenţă, iar repetiţia pentru ceremonia de inaugurare a fost suspendată.

Complexul este păzit nonstop de mii de membri ai Gărzii Naţionale.

Martorii oculari au raportat fum în apropierea Capitolului. Serviciul de pompieri din Washington DC a declarat că a răspuns la un incendiu din apropiere care acum a fost stins, relatează BBC.

"O persoana a fost rănită uşor. Un cort al unei persoane fără adăpost a luat foc", a transmis Departamentul de Pompieri din DC.

Toate cele 50 de state americane şi Districtul Columbia (DC) sunt în alertă pentru posibile proteste violente, înaintea ceremoniei de învestire a lui Joe Biden ce va avea loc miercuri.

Ştire în curs de actualizare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici