Alertă de TSUNAMI în Japonia, în urma cutremurului din Chile. Fukushima, printre zonele vizate

Japonia a emis joi o alertă de tsunami în urma cutremurului cu magnitudine de 8,2 care s-a produs în Chile, pe cealaltă coastă a Oceanului Pacific.

752 afișări
Imaginea articolului Alertă de TSUNAMI în Japonia, în urma cutremurului din Chile. Fukushima, printre zonele vizate

Alertă de TSUNAMI în Japonia, în urma cutremurului din nordul Chile. Fukushima, printre zonele vizate

Agenţia meteorologică a Japoniei a anunţat că un tsunami care ar putea atinge un metru înălţime ar putea avea loc în zonele de coastă din estul teritoriului nipon.

Potrivit agenţiei Kyodo, primele valuri ar urma să atingă nordul Hokkaido joi, la ora locală 05.00 (miercuri, 23.00, ora României), iar o oră mai târziu regiunea Fukushima, devastată de un tsunami în 2011.

Serviciile de meteorologie le-au recomandat locuitorilor să părăsească imediat zonele de coastă vizate de alerta de tsunami şi au anunţat că valurile nu ar trebui să provoace pagube.

Zone importante de coastă vizate de alertă au fost afectate în 2011 de un cutremur de pământ, urmat de un tsunami, care s-a soldat cu peste 18.000 de morţi şi a provocat un accident nuclear la centrala Fukushima Daiichi.

Compania electrică din Tokyo, care administrează centrala afectată, a suspendat operaţiunile prevăzute joi, a anunţat agenţia Jiji.

În 1960, un cutremur cu magnitudine de 9,5 produs în Chile a declanşat un tsunami de-a lungul Pacificului, soldat cu moartea a peste 140 de persoane în Japonia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici