Alertă în Costa Rica şi Nicaragua, unde uraganul Otto ar trebui să ajungă de Ziua Recunoştinţei

Uraganul Otto continuă să se intensifice pe măsură ce avansează spre vest şi va ajunge în statele sud-americane Nicaragua sau Costa Rica de Ziua Recunoştinţei, ridicând riscul producerii inundaţiilor şi alunecărilor de teren, informează presa internaţională.

468 afișări
Imaginea articolului Alertă în Costa Rica şi Nicaragua, unde uraganul Otto ar trebui să ajungă de Ziua Recunoştinţei

Alertă în Costa Rica şi Nicaragua, unde uraganul Otto ar trebui să ajungă de Ziua Recunoştinţei

Precipitaţiile abundente, inundaţiile şi alunecări sunt principalele riscuri pentru statele din America Centrală, inclusiv Nicaragua, Costa Rica şi Panama.

Uraganul ar putea produce inundaţii în unele zone din ţările Honduras şi Belize.

Luis Guillermo Solís, preşedintele statului Costa Rica a declarat că spitalele din zonele de risc şi-au suspendat activitatea, iar pacienţii vor fi transferaţi în alte instituţii medicale. Peste 4.000 de persoane au fost evacuate în Costa Rica, iar altele 10.000 în Nicaragua, în aşteptarea uraganului.

Miercuri noaptea, Otto s-a deplasat cu viteza de 140 km/oră.

În Costa Rica, uraganul ar putea afecta recoltele de pe plantaţiile localnicilor.

În încercarea de a preveni inundaţiile, autorităţile panameze au deversat apa din lacurile canalului Panama.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici