ALERTĂ în Elveţia: Doi sirieni au fost arestaţi la Geneva, în maşina lor fiind găsite urme de explozibili - VIDEO

Doi cetăţeni sirieni au fost arestaţi vineri la Geneva, iar în maşina lor au fost detectate urme de explozibili, potrivit presei locale, relatează Reuters în pagina electronică.

3715 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ în Elveţia: Doi sirieni au fost arestaţi la Geneva, în maşina lor fiind găsite urme de explozibili - VIDEO

ALERTĂ în Elveţia: Doi sirieni au fost arestaţi la Geneva, în maşina lor fiind găsite urme de explozibili (Imagine: 24heures.ch)

Cotidianul Tribune de Genève nu a oferit detalii despre identitatea celor doi bărbaţi sau circumstanţele în care au fost arestaţi. Potrivit ziarului, era neclar dacă arestările au legătură cu ridicarea nivelului alertei în domeniul securităţii joi.

Nivelul alertei a rămas la 3, pe o scală de 5.

"Doi bărbaţi de origine siriană au fost arestaţi la Guneva vineri", a anunţat televiziunea elveţiană vineri seara. "Urme de explozibili au fost găsite în maşina lor", a adăugat postul.

Oficiali de la Geneva nu au putut fi contactaţi imediat să comenteze, însă o sursă apropiată dosarului a declarat pentru Reuters că cei doi bărbaţi au fost arestaţi, fără să ofere detalii.

Presa elveţiană şi Reuters au relatat că autorităţile caută patru bărbaţi despre care cred că se aflau la Geneva săptămâna aceasta. O dubă cu numere de înmatriculare belgiene şi doi bărbaţi au intrat marţi în Elveţia, din Franţa, prin Munţii Jura, şi a revenit în Franţa după aproximativ trei ore, potrivit televiziunii elveţiene.

Preşedinta confederaţiei helvetice Simonetta Sommaruga a anunţat vineri, anterior, că autorităţile federale au ridicat joi nivelul alertei la Geneva după ce au primit un pont de la autorităţi străine despre posibila prezenţă în regiune a unei celule din cadrul grupării Statul Islamic (SI).

Două surse au confirmat pentru Reuters că Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA) a furnizat miercuri autorităţilor elveţiene o fotografie în care apar patru bărbaţi, despre care afirmă că s-ar afla pe teritoriul elveţian.

În fotografie, publicată în presa elveţiană, apar patru bărbaţi care poartă barbă, aşezaţi. Feţele le sunt neclare şi ţin degetele arătătoare ridicate. Un purtător de cuvânt CIA a refuzat joi, la Washington, să comenteze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici