ALERTĂ în Israel: Două rachete lansate din Fâşia Gaza. Una a fost interceptată de sistemul antibalistic Domul de Fier/ Liderul Hamas: "Cine crede că noi ne vom mulţumi doar cu protestele visează..."

Două rachete au fost lansate, vineri seară, din teritoriul palestinian Fâşia Gaza spre Israel, una fiind interceptată de sistemul antibalistic israelian, în contextul reacţiilor la decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, privind Ierusalimul.

10139 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ în Israel: Două rachete lansate din Fâşia Gaza. Una a fost interceptată de sistemul antibalistic Domul de Fier/ Liderul Hamas: "Cine crede că noi ne vom mulţumi doar cu protestele visează..."

Rachetă lansată din Fâşia Gaza spre Israel, interceptată de sistemul antibalistic israelian - surse

Una dintre rachete a fost lansată la ora 18.11 (18.11, ora României), fiind interceptată de Sistemul antibalistic israelian Domul de Fier, au declarat surse militare citate de cotidianul Haaretz şi de site-ul Ynetnews.com.

A doua rachetă a fost lansată la ora 19.07 (19.07, ora României), iar armata israeliană suspectează că a căzut în Fâşia Gaza.

Sirenele de alertă privind atacuri cu rachetă au fost activate în sudul Israelului, inclusiv în oraşele Ashkelon şi Sderot.

Ca ripostă, armata israeliană a bombardat poziţii militare ale mişcării islamiste Hamas situate în zona Beit Hanoun, în nordul Fâşiei Gaza.

În cursul zilei de joi, trei rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel, dar doar una a ajuns pe teritoriul israelian, căzând pe un câmp.

În Cisiordania şi Fâşia Gaza au loc proteste violente faţă de hotărârea preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul ca fiind capitala Israelului.

Liderul mişcării fundamentaliste Hamas, Ismail Haniyeh, a ameninţat cu atacuri împotriva Israelului. "Cine crede că noi ne vom mulţumi doar cu protestele visează...", a atras atenţia liderul Hamas.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici