Alertă maximă: Coreea de Nord a atacat cu obuze o insulă sud-coreeană. Doi militari au murit, alţi 15 sunt răniţi - VIDEO

Mai multe obuze lansate de Coreea de Nord au atins marţi o insulă sud-coreeană, provocând pagube la locuinţe şi moartea unor persoane, a anunţat postul de televiziune sud-coreean YTN.

232 afișări
Imaginea articolului Alertă maximă: Coreea de Nord a atacat cu obuze o insulă sud-coreeană. Doi militari au murit, alţi 15 sunt răniţi - VIDEO

Coreea de Nord a atacat cu obuze o insulă sud-coreeană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Armata sud-coreeană a ripostat la tirurile de obuze nord-coreene, potrivit Ministerului Apărării de la Seul.

Ministerul Apărării a adăugat că armata sud-coreeană a fost plasată în stare de alertă maximă, iar avioane de luptă vor survola zona.

Doi militari sud-coreeni au fost ucişi, iar alţi 15 au fost răniţi de tirurile cu obuze nord-coreene, a anunţat Statul Major.

Aceste tiruri intervin în timp ce emisarul american pentru Coreea de Nord, Stephen Bosworth, a plecat de la Tokyo spre Beijing.

El urmează să se întâlnească marţi cu oficiali chinezi, pentru a discuta despre dosarul nord-coreean, la câteva zile după dezvăluirea existenţei unei uzine de îmbogăţire a uraniului în această ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici