ALERTĂ nouă în Manchester: Poliţişti, militari şi genişti, operaţiune de urgenţă la o şcoală. Un elicopter al poliţiei survolează zona

Poliţişti, militari şi genişti desfăşoară o operaţiune de urgenţă la o şcoală din oraşul Manchester, în urma primirii unui apel privind un incident în zonă, a anunţat joi poliţia din Manchester, notează site-ul The Guardian.

890 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ nouă în Manchester: Poliţişti, militari şi genişti, operaţiune de urgenţă la o şcoală. Un elicopter al poliţiei survolează zona

ALERTĂ nouă în Manchester: Poliţişti, militari şi genişti au răspuns unui apel de urgenţă la o şcoală. Un elicopter al poliţiei survolează zona.

Este vorba despre un colegiu din zona metropolitană Trafford, în sud-vestul oraşului Manchester. Poliţiştii au blocat accesul în zonă şi au format un cordon de protecţie. Un elicopter al poliţiei survolează zona.

Nu există informaţii potrivit cărora incidentul are legătură cu investigaţia privind atacul cu bombă din sala de concerte Manchester Arena.

"Poliţia răspunde unui apel la un colegiu din Trafford. Următoarele drumuri au fost închise - Mancunian Way, Limby Street şi Jackson Street. Ofiţerii se află în acea zonă şi analizează situaţia. Armata este de asemenea în drum spre colegiul din Trafford. Unitatea de genişti a sosit la faţa locului. Putem confirma că un incident a avut loc pe strada Limby din cartierul Hulme", a anunţat poliţia din Manchester pe contul de Twitter.

Ulterior, poliţia a anunţat că presupusul pachet suspect a fost analizat de către experţi, iar zona a fost declarată sigură.

"A fost format un cordon de poliţie în Hulme, nu în zona Trafford, în legătură cu un presupus pachet suspect. În acest moment, situaţia este sigură, iar cordonul a fost înlăturat", se arată în comunicatul poliţiei din Manchester.

În urma incidentului, un bărbat a fost reţinut în cartierul Hulme, nefiind vorba despre un atac terorist. Şeful poliţiei din oraşul Manchester, Ian Hopkins, a precizat că "în acest punct, incidentul nu are neapărat legătură cu investigaţia mai amplă, dar sper că oamenii vor înţelege că vom lua întotdeauna toate alertele în serios".

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat joi că "nivelul de ameninţare teroristă se menţine critic, iar cetăţenii trebuie să rămână vigilenţi", în urma unei decizii luate într-o şedinţă de urgenţă a cabinetului de securitate COBRA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici