Alexei Navalnîi ar putea primi trei ani şi jumătate de închisoare la întoarcerea în Rusia

  • Alexei Navalnîi se află pe o listă naţională cu persoane căutate pentru că ar fi încălcat condiţiile unei pedepse de închisoare cu suspendare.
  • Opozantul rus riscă trei ani şi jumătate de inchisoare la revenirea in Rusia.
  • Navalnîi are de ispăşit o pedeapsă cu suspendare pentru delapidare.
516 afișări
Imaginea articolului Alexei Navalnîi ar putea primi trei ani şi jumătate de închisoare la întoarcerea în Rusia
Criticul de la Kremlin, Alexei Navalnîi, se află pe o listă naţională cu persoane căutate pentru că ar fi încălcat condiţiile unei pedepse de închisoare cu suspendare şi riscă să fie închis trei ani şi jumătate la întoarcerea în Rusia, a declarat joi unul dintre avocaţii săi, relatează Reuters.
 
Navalnîi a anunţat, miercuri, că intenţionează să revină în Rusia duminică, 17 ianuarie, pentru prima dată de când a fost otrăvit în luna august cu agentul neurotoxic Noviciok, deşi riscă să fie închis. Acesta a fost tratat în Germania şi a spus că s-a recuperat complet.
 
Kremlinul neagă implicarea în otrăvirea sa, a declarat că nu există dovezi că ar fi fost otrăvit şi a spus că este liber să se întoarcă în Rusia în orice moment.
 
Vadim Kobzev, unul dintre avocaţii lui Navalnîi, a declarat joi pentru că acesta a fost trecut pe o listă naţională cu persoane căutate deoarece serviciul penitenciar rus îl acuză că nu a raportat la sfârşitul anului trecut unde se află, el având de ispăşit o pedeapsă cu suspendare pentru delapidare.
 
"În teorie, îl pot reţine imediat ce ajunge (în Rusia), dar iniţial doar 48 de ore", a spus Kobzev, care a spus că se aşteaptă ca o instanţă să analizeze cazul la 29 ianuarie.
 
”Instanta poate dispune ca pedeapsa cu suspendare să fie convertită şi să îi dea trei ani şi jumătate de închisoare,” a adăugat acesta.
 
Leonid Volkov, un aliat al lui Navalnîi, a declarat că acesta va deveni cel mai cunoscut deţinut politic din lume dacă va fi închis, asemănându-l cu Nelson Mandela, devenind un simbol al rezistenţei regimului de la Kremlin.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici