Aliatul lui Navalnîi, Pavel Zelensky, a fost arestat pentru extremism

  • Pavel Zelensky, membru al Fundaţiei Anticorupţie a criticului de la Kremlin, Alexei Navalnîi, a fost arestat preventiv până pe 28 februarie, sub acuzaţia de extremism în spaţiul online
  • Zelensky este cameraman pentru Fundaţia Anticorupţie coordonată de Navalnîi, care este specializată în investigaţii de impact despre cazurile de corupţie în care sunt implicaţi oficiali ruşi.
  • Reţinerea lui Zelensky a avut loc cu o zi înainte ca Navalnîi să ajungă înapoi în Rusia, după ce a fost otrăvit în luna august.
872 afișări
Imaginea articolului Aliatul lui Navalnîi, Pavel Zelensky, a fost arestat pentru extremism

Pavel Zelensky, membru al Fundaţiei Anticorupţie a criticului de la Kremlin, Alexei Navalnîi, a fost arestat preventiv până pe 28 februarie, sub acuzaţia de extremism în spaţiul online, potrivit unui comunicat al instanţei judecătoreşti de la Moscova şi citat de Reuters.

Reţinerea lui Zelensky a avut loc cu o zi înainte ca Navalnîi să ajungă înapoi în Rusia, după ce a fost otrăvit în luna august.

Zelensky este cameraman pentru Fundaţia Anticorupţie coordonată de Navalnîi, care este specializată în investigaţii de impact despre cazurile de corupţie în care sunt implicaţi oficiali ruşi.

Conform avocaţilor lui Zelensky, el a fost acuzat de extremism din cauza unui tweet publicat în luna octombrie, anul trecut. Tweet-ul conţinea o fotografie a jurnalistei Irina Slavina, care a murit după ce şi-a dat foc în faţa Ministerului de Interne. Tweet-ul lui Zelensky instiga la furie şi violenţă împotriva guvernului de la Moscova şi instiga la proteste.

Navalnîi a anunţat că se va întoarce în Rusia pe 17 ianuarie. El şi-a luat rămas-bun de la nemţi printr-o postare pe Instagram, în care i-a mulţumit şi cancelarului Angela Merkel pentru tot ce a făcut Germania pentru el.

 

Navalnîi a spus că intenţionează să continue lupta politică împotriva preşedintelui Vladimir Putin, pe care îl acuză că a ordonat otrăvirea sa cu Novichok.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici