ALUNECARE DE TEREN în China: Între 30 şi 40 de persoane au fost îngropate

Între 30 şi 40 de persoane au fost îngropate în China, miercuri, de o alunecare de teren ce s-a produs în provincia Sichuan, în sud-vestul ţării, a anunţat agenţia China Nouă, citând oficiali locali.

775 afișări
Imaginea articolului ALUNECARE DE TEREN în China: Între 30 şi 40 de persoane au fost îngropate

ALUNECARE DE TEREN în China: Între 30 şi 40 de persoane au fost îngropate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alunecarea de teren a avut loc în Zhongxing, fiind provocată de ploile torenţiale care s-au abătut asupra regiunii, potrivit pompierilor citaţi de agenţia oficială, care au adăugat că echipele de salvare sunt pe punctul de a interveni la faţa locului.

O mare parte din China, inclusiv Beijingul, a fost afectată de ploi abundente, adesea însoţite de furtuni.

În timpul sezonului ploios, se produc frecvent alunecări de teren în provincia montană Sichuan, afectată, de asemenea, de puternice cutremure de pământ.

În aprilie, 83 de minieri au fost luaţi de o alunecare de teren în Tibet, survenită la est de Lhassa, capitala regională.

Cu puţin timp mai înainte, în ianuarie, 46 de persoane, majoritatea copii, au murit în provincia vecină Yunnan (sud) într-o altă alunecare de teren, care a necesitat intervenţia a peste 1.000 de salvatori ce au lucrat în timpul nopţii pe o temperatură glacială pentru a căuta supravieţuitori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici