Amazon susţine legalizarea marijuanei în Statele Unite şi renunţă la testarea angajaţilor pentru consumul de canabis

  • Amazon va sprijini activ The Marijuana Opportunity Reinvestment and Expungement Act (Legea MORE), care urmăreşte legalizarea marijuanei la nivel federal.
  • Amazon nu îşi va mai testa solicitanţii de locuri de muncă pentru consumul de marijuana pentru orice posturi.
  • Compania nu permite vânzarea de marijuana pe platforma sa.
290 afișări
Imaginea articolului Amazon susţine legalizarea marijuanei în Statele Unite şi renunţă la testarea angajaţilor pentru consumul de canabis
Amazon a declarat marţi că susţine un proiect de lege propus de SUA pentru legalizarea canabisului la nivel naţional şi ar şterge cazierele judiciare ale multor persoane condamnate, a anunţat marţi, 1 iunie, compania, informează Reuters.
 
Echipa de politici publice a companiei de comerţ electronic va sprijini activ The Marijuana Opportunity Reinvestment and Expungement Act (Legea MORE), care urmăreşte legalizarea marijuanei la nivel federal, a declarat şeful pe consum Dave Clark într-o postare pe blog.
 
"Sperăm că alţi angajatori ni se vor alătura şi deputaţii se vor mişca rapid pentru a adopta această lege", a declarat Dave Clark, într-o scrisoare către angajaţi.
 
De asemenea, Amazon nu îşi va mai testa solicitanţii de locuri de muncă pentru consumul de marijuana pentru orice posturi care nu sunt reglementate de Departamentul Transporturilor, a adăugat Clark.
 
În timp ce multe state americane au legalizat consumul de marijuana, angajatorii au refuzat până acum să lucreze cu industria, deoarece canabisul este încă o substanţă interzisă la nivel naţional.
 
"În trecut, la fel ca mulţi angajatori, am refuzat să angajăm la Amazaon oamenii care au dat rezultate pozitive pentru consumul de marijuana,” a spus Clark. "Cu toate acestea, având în vedere că legile statului se mişcă în SUA, am schimbat politica."
 
Compania Amazon a fost dată în judecată într-un proces de acţiune colectivă, fiind acuzat că încalcă o lege din New York prin testarea solicitanţilor de locuri de muncă pentru marijuana, potrivit unui raport Westlaw.
 
Compania nu permite vânzarea de marijuana pe platforma sa.
 
Guvernatorul statului New York a semnat o lege la sfârşitul lunii martie care legaliza marijuana de agrement.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici