Ambasada Rusiei la Londra cere ca Iulia Skripal să fie consultată de medici ruşi

Ambasada Rusiei la Londra i-a cerut Marii Britanii, joi, să permită medicilor ruşi să o examineze pe Iulia, fiica fostului spion rus Serghei Skripal, a informat ambasada într-un comunicat, relatează site-ul agenţiei Tass.

498 afișări
Imaginea articolului Ambasada Rusiei la Londra cere ca Iulia Skripal să fie consultată de medici ruşi

Ambasada Rusiei la Londra cere ca Iulia Skripal să fie consultată de medici din Rusia

"La 19 aprilie 2018, Ambasada Rusiei din Marea Britanie a trimis o cerere Ministerului de Externe, cerând medicilor ruşi să li se permită să o examineze pe Iulia Skripal. Cele mai mari temeri ne sunt confirmate, deoarece nu am putut să ne întâlnim cu Serghei şi Yulia Skripal, nici să evaluăm starea sănătăţii lor, nici să aflăm dacă acţionează în nume propriu sau dacă se află sub presiune, sau dacă serviciile de informaţii vorbesc în numele lor ", se arată în comunicat.

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Cei doi ar fi fost atacaţi cu o substanţă neurotoxică, iar Serghei Skripal se află în stare gravă.

SUA, Canada, Australia şi 17 state membre ale Uniunii Europene au decis să expulzeze diplomaţi ruşi ca reacţie la atacul neurotoxic din Marea Britanie, despre care se crede că ar fi fost orchestrat de Moscova. Ca răspuns, autorităţile de la Moscova au luat măsuri similare, respingând toate acuzaţiile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici