Ambasada SUA din China a emis o NOUĂ alertă medicală în urma apariţiei unor simptome inexplicabile de sănătate

Ambasada Statelor Unite din China a emis o nouă alertă, vineri, privind apariţia unor probleme inexplicabile de sănătate care au dus la evacuarea a mai mulţi angajaţi americani care lucrau la un consulat dintr-un oraş aflat în sudul ţării, relatează site-ul postului ABC.

4316 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA din China a emis o NOUĂ alertă medicală în urma apariţiei unor simptome inexplicabile de sănătate

Ambasada SUA din China a emis o NOUĂ alertă medicală în urma apariţiei unor simptome inexplicabile de sănătate

Angajaţii americani din China au fost încurajaţi să se prezinte de urgenţă la medici, în cazul în care prezintă "simptome neobişnuite, inexplicabile, probleme ale simţurilor sau alte probleme medicale".

Alerta a fost emisă după ce mai mulţi angajaţi care lucrau la consulatul SUA din Guangzhou au prezentat probleme de sănătate.

Autorităţile sunt îngrijorate că problemele medicale care au început în Cuba, în anul 2016, s-ar fi putut extinde spre alte ţări. China susţine că nu deţine nicio informaţie privind cauza.

Purtătoarea de cuvând al Departamentului de Stat, Heather Nauert, a declarat că "mai mulţi indivizi" au fost aduşi înapoi în Statele Unite, fără a specifica numărul de persoane afectate.

Alerta de vineri avertizează oamenii să fie atenţi la simptome de "ameţeală, dureri de cap, tinitus, oboseală, probleme cognitive, probleme vizuale, pierderea auzului sau insomnie".

În urmă cu doi ani, angajaţii americani din Cuba au început să se plângă că auzeau sunete ciudate şi inexplicabile, ceea ce a făcut autorităţile americane să se teamă că ar putea fi vorba de un atac sonic.

Întrebată de recentele incidente, purtătoare de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, a declarat joi că Statele Unite nu au discutat prezentat problema Beijingului.

"Dacă SUA ne va contacta în mod formal, China va continua investigaţiile necesare într-o manieră responsabilă şi va menţine comunicarea şi cooperarea cu SUA", a declarat Hua Chunying.

Incidentele din China afectează unul dintre cele mai importante consulate ale Statelor Unite în regiune. Consulatul din Guangzhou a fost deschis la câteva luni după stabilirea relaţiilor diplomatice între Washington şi Beijing, în anul 1979.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici