Ambasada SUA îi îndeamnă pe cetăţenii americani să părăsească urgent Afganistanul

  • Ambasada SUA din Kabul îi îndeamnă pe cetăţenii americani să părăsească urgent Afganistanul.
  • Insurgenţii talibani au intensificat ofensiva militară în Afganistan, pe fondul retragerii trupelor occidentale.
3184 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA îi îndeamnă pe cetăţenii americani să părăsească urgent Afganistanul

Ambasada SUA îi îndeamnă pe cetăţenii americani să părăsească urgent Afganistanul

Ambasada Statelor Unite din Kabul a îndemnat, joi, cetăţenii americani să părăsească imediat Afganistanul, în contextul intensificării ofensivei insurgenţilor talibani, informează agenţia Reuters.

„Ambasada SUA îndeamnă cetăţenii americani să părăsească Afganistanul imediat cu opţiunile existente de curse aeriene comerciale. Ţinând cont de actualele condiţii de securitate şi de personalul redus, capacitatea Ambasadei de a le oferi asistenţă cetăţenilor americani este extrem de limitată chiar şi în oraşul Kabul", a transmis reprezentanţa diplomatică americană.

Insurgenţii talibani afgani au ocupat numeroase zone rurale în contextul retragerii trupelor occidentale, iar în ultimele săptămâni au început să atace oraşe, inclusiv capitala Afganistanului.

Conform estimărilor serviciilor de informaţii americane, combatanţii talibani ar putea izola oraşul Kabul în 30 de zile şi l-ar putea ocupa în 90 de zile. Combatanţii talibani au ocupat zece dintre cele 34 de capitale provinciale într-o săptămână, pe fondul retragerii trupelor occidentale.

CITEŞTE ŞI: Statele Unite îi avertizează pe talibani. Oficial UE: Insurgenţii controlează 65% din Afganistan

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici