Ambasadoarea SUA la ONU acuză Rusia că încalcă sancţiunile internaţionale împotriva Coreei de Nord

Nikki Haley, ambasadoarea Statelor Unite la ONU, susţine că Rusia încalcă regimul sancţiunilor internaţionale împotriva Coreei de Nord, citând "informaţii credibile" care indică faptul că Moscova oferă noi permise de muncă cetăţenilor nord-coreeni, însă Rusia a respins acuzaţiile.

956 afișări
Imaginea articolului Ambasadoarea SUA la ONU acuză Rusia că încalcă sancţiunile internaţionale împotriva Coreei de Nord

Ambasadoarea SUA la ONU acuză Rusia că încalcă sancţiunile împotriva Coreei de Nord

"Informaţiile credibile care arată că Rusia încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU privind muncitorii nord-coreeni care lucrează în străinătate sunt extrem de îngrijorătoare", afirmă Haley într-un comunicat dat publicităţii vineri, citat de agenţia de ştiri Reuters.

"Vorbele sunt ieftine - Rusia nu poate sprijini sancţiunile prin declaraţii în Consiliul de Securitate doar ca să le încalce prin acţiunile lor", a adăugat diplomatul.

Potrivit unor informaţii obţinute de publicaţia The Wall Street Journal, Moscova permite mai multor mii de noi cetăţeni nord-coreeni să lucreze în Rusia, acţiune ce ar putea reprezenta o încălcare a sancţiunilor ONU. Moscova a negat prompt aceste informaţii.

Cotidianul american a relatat că cel puţin 700 de noi permise de muncă pentru nord-coreeni au fost emise anul acesta de Rusia, iar unele din companiile care îi angajează pe aceştia sunt firme mixte, create în colaborare cu entităţi din Coreea de Nord.

Banii trimişi înapoi în ţară de cetăţenii nord-coreeni care lucrează în străinătate reprezintă o sursă majoră de venit pentru regimul de la Phenian.

În octombrie 2017, preşedintele american Donald Trump afirma că Rusia stânjeneşte eforturile Statelor Unite de soluţionare a chestiunii nord-coreene.

Totodată, SUA au impus vineri sancţiuni împotriva unei bănci din Rusia despre care autorităţile americane susţin că ar fi efectuat o tranzacţie pentru un oficial nord-coreean.

Serghei Riabkov, adjunctul ministrului de externe de la Moscova, a comentat în legătură cu sancţiunile americane că: "Şi politicienii din SUA, care suferă de o formă deosebit de acută de rusofobie, au început să admită că încercările de a face presiuni asupra Rusiei nu funcţionează".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici