Ambasadorul american la ONU anunţă că SUA "au terminat cu discuţiile în legătură cu Coreea de Nord"

Ambasadorul americană la ONU, Nikki Haley, a afirmat duminică într-un mesaj în reţeaua Twitter că Statele Unite "au terminat cu discuţiile în legătură cu Coreea de Nord", potrivit Reuters.

6588 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul american la ONU anunţă că SUA "au terminat cu discuţiile în legătură cu Coreea de Nord"

Ambasadorul american la ONU anunţă că SUA "au terminat cu discuţiile în legătură cu Coreea de Nord"

Nikki Haley, a afirmat duminică într-un mesaj în reţeaua Twitter că Statele Unite "au terminat cu discuţiile în legătură cu Coreea de Nord", iar "China trebuie să acţioneze. Japonia şi Coreea de Sud trebuie să crească presiunea. Nu e doar o problemă a SUA. Va necesita o soluţie internaţională".

 

 

Haley a mai distribuit şi un link către fotografii de la manevre efectuate duminică de aviaţiile militare americană, japoneză şi sud-coreeană în peninsula Coreea. Statele Unite au participat la exerciţiu cu două bombardiere supersonice B-1B, ca răspuns la lansarea de vineri a unei rachete balistice intercontinentale de către Phenian.

Ulterior, într-o declaraţie la Naţinile Unite, ambasadoarea SUA a afirmat că "o nouă rezoluţie a Consiliului de Securitate care nu creşte semnificativ presiunea internaţională asupra Coreei de Nord nu are nicio valoare. De fapt, este mai rea decât nimic, deoarece îi trimite dictatorului nord-coreean mesajul că comunitatea internaţională nu doreşte să se confrunte serios cu el". "China trebuie să decidă dacă vrea în sfârşit să facă acest pas vital", a adăugat ea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici