Ambasadorul britanic în Israel, convocat la Ministerul israelian de Externe

Ambasadorul britanic în Israel a fost convocat la Ministerul israelian de Externe, după ce o instanţă britanică a emis un mandat de arestare pe numele fostei şefe a diplomaţiei israeliene Tzipi Livni, relatează Haaretz în ediţia electronică.

39 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul britanic în Israel, convocat la Ministerul israelian de Externe

Fosta şefă a diplomaţiei israeliene Tzipi Livni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Haaretz, Ministerul israelian de Externe intenţionează să îi transmită o notă de protest ambasadorului britanic.

Marţi dimineaţă, Ministerul israelian de Externe a cerut Guvernului britanic să pună capăt "situaţiei absurde" de emitere a unor mandate de arestare pe numele unor oficiali israelieni din cauza presupuselor crime de război comise în Fâşia Gaza. Diplomaţia israeliană a avertizat Marea Britanie că relaţiile dintre cele două ţări ar putea avea de suferit.

"Doar acţiunile pot pune capăt acestei situaţii absurde, care ar părea o comedie a erorilor dacă nu ar fi atât de serioasă", a reacţionat Ministerul israelian de Externe la o zi după ce s-a aflat că lidera Kadima, Tzipi Livni, anulase o vizită în Marea Britanie.

Potrivit presei, Livni a luat această decizie pentru că aflase că un tribunal britanic intenţiona să emită un mandat de arestare pe numele ei din cauza operaţiunii israeliene din Fâşia Gaza, desfăşurată în decembrie 2008 - ianuarie 2009.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici