Ambasadorul Coreei de Nord în Rusia a vorbit despre "lupta pentru reunificare". Kim Hyung-Jun: "Relaţiile dintre Nord şi Sud sunt o problemă internă, iar coreenii sunt responsabili de această situaţie"

Coreea de Nord şi Coreea de Sud ar trebui să îşi rezolve problemele interne în "lupta pentru reunificare", a declarat miercuri ambasadorul nord-coreean în Rusia, Kim Hyung-Jun, relatează site-ul agenţiei Tass.

641 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Coreei de Nord în Rusia a vorbit despre "lupta pentru reunificare". Kim Hyung-Jun: "Relaţiile dintre Nord şi Sud sunt o problemă internă, iar coreenii sunt responsabili de această situaţie"

Ambasadorul Coreei de Nord în Rusia a vorbit despre "lupta pentru reunificare". Kim Hyung-Jun: "Relaţiile dintre Nord şi Sud sunt o problemă internă, iar coreenii sunt responsabili de această situaţie"

"Relaţiile dintre Nord şi Sud sunt o problemă internă, iar coreenii sunt responsabili de această situaţie. Nu trebuie să uităm niciodată că toate problemele ar trebui rezolvate în cadrul naţiunii (coreene). O altă prioritate este îmbunătăţirea relaţiilor dintre Nord şi Sud pentru a ajunge la un punct de cotitură în lupta pentru reunificare", a spus Kim Hyung-Jun.

Reprezentanţi ai Phenianului şi ai Seulului s-au întâlnit, marţi, în regiunea demilitarizată Panmunjon, pentru a redeschide dialogul între cele două state după o pauză de doi ani.

"2018 va marca cea de-a 70-a aniversare a fondării ţării noastre. Este, de asemenea, un an important pentru Coreea de Sud, care găzduieşte Jocurile Olimpice de iarnă. Deci este un an important atât pentru Nord, cât şi pentru Sud. [Liderul nord-coreean] Kim Jong-Un a subliniat, în discursul de Anul Nou, importanţa relaxării tensiunilor militare dintre Nord şi Sud şi crearea unei atmosfere paşnice. Coreea de Sud trebuie să renunţe la exerciţiile militare cu Statele Unite şi nu ar trebui să permită SUA să trimită armament pe teritoriul ţării. Cele două Corei ar trebui să abandoneze activităţile care ar putea genera tensiuni", a mai precizat Kim Hyung-Jun.

Kim Hyung-Jun a mai subliniat că Phenianul nu va ameninţa alte ţări cu armele sale nucleare, dar va oferi un răspuns ferm la ameninţările de securitate din regiune.

"Aşa cum a spus şi Liderul Suprem Kim Jong-Un, nu vom folosi armele nucleare decât în cazul în care suveranitatea noastră este încălcată şi ne aflăm sub ameninţare. Totuşi, vom răspunde vehement la ameninţările de securitate din Peninsula Coreeană", a spus diplomatul nord-coreean.

Coreea de Sud i-a cerut Coreei de Nord să înceteze acţiunile ostile care sporesc tensiunea în Peninsula Coreeană. În replică, regimul Kim Jong-Un a transmis că este necesară garantarea unui mediu de pace şi a fost de acord să participe la viitoare negocieri militare cu sud-coreenii.

Delegaţia Coreei de Sud apreciază că îmbunătăţirea relaţiilor cu statul vecin şi măsurile agreate marţi ar putea deschide calea dialogului pentru "o rezoluţie fundamentală" în privinţa chestiunii nucleare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici