Ambasadorul Dan Mihalache: Românii morţi în accidentul naval din Marea Britanie au fost găsiţi de un pescar amator

Trupurile neînsufleţite ale celor doi români daţi dispăruţi în urma scufundării unei ambarcaţiuni în largul localităţii Shoreham au fost găsite luni de un pescar amator, care a alertat autorităţile, a spus marţi, pentru Mediafax, ambasadorul Dan Mihalache.

1578 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Dan Mihalache: Românii morţi în accidentul naval din Marea Britanie au fost găsiţi de un pescar amator

Cadavrele celor doi români dispăruţi după incidentul naval de la Shoreham au fost recuperate

"Cele două trupuri neînsufleţite au fost găsite luni, 14 august, primul în jurul orelor 7.30, de către un pescar amator, iar la deplasarea unei ambarcaţiuni a pazei de coastă, pentru preluarea corpului, a fost găsit şi al doilea", a precizat ambasadorul român în Regatul Unit, Dan Mihalache.

Ambasada României în Marea Britanie a anunţat familiile celor doi români morţi, urmând ca, în măsura în care este solicitat, să li se ofere acestora sprijin consular.

"Familiile au fost anunţate. (...) Secţia consulară ţine legătura cu familiile. Dacă familiile vor dori un ajutor, există proceduri standard pentru acest lucru", a mai spus Mihalache.

Autorităţile britanice au anunţat că au descoperit şi recuperat cadavrele celor doi români daţi dispăruţi pe data de 6 august, în urma scufundării unei ambarcaţiuni în largul localităţii Shoreham, potrivit site-ului Poliţiei din Sussex.

Cele două corpuri au fost recuperate în dimineaţa zilei de 14 august, din apele din largul localităţii Shoreham din comitatul West Sussex.

Corpurile au fost ulterior identificate, iar rudele celor decedaţi au fost informate.

Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţile britanice, în noaptea de 5 spre 6 august 2017, un grup format din patru cetăţeni români, aflaţi pe o barcă în largul mării, a intrat în coliziune cu o altă ambarcaţiune. În urma impactului, un cetăţean român a fost rănit, fiind ulterior salvat după mai multe ore petrecute pe mare, în timp ce ceilalţi ocupanţi ai ambarcaţiuni au fost găsiţi decedaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici