Ambasadorul Olandei, preocupat de lipsa hotărârilor justiţiei în cazuri de corupţie la nivel înalt

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Paul Ymkers, i-a transmis senatorului UNPR Cristian Diaconescu că este preocupat corupţia la nivel înalt şi de lupta împotriva fenomenului, de lipsa unor hotărâri definitive în justiţie şi de absenţa progreselor "ireversibile" în reformele din sistemul juridic.

328 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Olandei, preocupat de lipsa hotărârilor justiţiei în cazuri de corupţie la nivel înalt

Ambasadorul Olandei, preocupat de lipsa hotărârilor justiţiei în cazuri de corupţie la nivel înalt (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Mesajul a fost transmis cu ocazia unei întrevederi care a avut loc marţi. Vicepreşedintele Senatului, Cristian Diaconescu, s-a întâlnit, marţi, cu Paul Ymkers, şeful misiunii diplomatice a Olandei la Bucureşti, cerându-i acestuia clarificări cu privire la obiecţiile tematice, tehnice ale Olandei în privinţa aderării României la Schengen, potrivit unei informări de presă.

Potrivit sursei citate, "partea olandeză s-a arătat preocupată de nivelul corupţiei la nivel înalt, lipsa unor hotărâri definitive şi absenţa progreselor «ireversibile» din zona luptei împotriva corupţiei si reformelor in sistemul juridic".

De asemenea, ambasadorul Paul Ymkers a calificat drept esenţiale pentru deblocarea deciziei de aderare a României la Schengen viitoarele două rapoarte ale Comisiei Europene privind MCV, prin care să se constate ireversibilitatea transformărilor de sistem.

Diaconescu a anunţat partea olandeză despre organizarea unei întâlniri cu reprezentanţii partidelor parlamentare din Olanda la Haga, care va avea loc în cel mai scurt timp, în scopul discutării la nivel politic a temelor de preocupare care generează deciziile succesive luate de Olanda pentru blocarea aderării României la Schengen.

Şeful misiunii olandeze a informat partea română cu privire la climatul politic din Olanda şi a salutat disponibilitatea vicepreşedintelui Cristian Diaconescu de a angaja un dialog politic extins la Haga cu toate forţele politice participante în Parlamentul olandez.

La rândul vicepreşedintele Senatului a reafirmat că Parlamentul României este pregătit să adopte în regim de urgenţă o serie de acte normative care să confere bază legală, vizând eficientizarea şi reformarea sistemului juridic românesc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici