Ambasadorul R.Moldova la Lisabona, suspectat de implicare în trafic de persoane

Ambasadorul Republicii Moldova la Lisabona, Mihail Carmerzan, rechemat recent la Chişinău împreună alţi trei foşti diplomaţi moldoveni, este suspectat de legături cu o grupare criminală specializată în imigraţie ilegală, relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

301 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul R.Moldova la Lisabona, suspectat de implicare în trafic de persoane

Ambasadorul R.Moldova la Lisabona, suspectat de implicare în trafic de persoane

Departamentul de Investigaţii şi Acţiune Penală (DIAP) de la Lisabona a iniţiat dosare împotriva a 28 de persoane în legătură cu acest caz, însă cei patru diplomaţi au scăpat de acuzare datorită imunităţii de care beneficiază, potrivit cotidianului portughez Diario de Noticias.

Cei patru sunt suspectaţi de corupţie, delapidare, abuz de putere şi falsificare de documente, adaugă ziarul. Pe lânga Mihail Carmerzan, în anchetă mai figureaza numele consulului E. Munteanu, prim-secretarului N. Oprea , precum şi cel al lui I. Pavalencu, a cărui funcţie nu este specificată de cotidian.

Potrivit anchetei, gruparea era condusă tot de un cetăţean moldovean, Dorina Tintiuc, care avea legături cu ambasada şi chiar a avut acces la calculatoarele misiunii.

După rechemarea ambasadorului, toţi patru urmează să se întoarcă în ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici