Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, primit de Joe Biden la Casa Albă

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a fost primit de preşedintele Joe Biden la Casa Albă.

194 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, primit de Joe Biden la Casa Albă

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, primit de Joe Biden la Casa Albă

„Am fost deosebit de onorat să fiu primit de către Preşedinte Joe Biden la Casa Albă. I-am transmis Preşedintelui Statelor Unite mesajul Preşedintelui Klaus Iohannis, precum şi dorinţa noastră de a întări parteneriatul trainic dintre România şi SUA. Preşedintele Biden a mulţumit României pentru ajutorul nepreţuit pe care l-a oferit şi continuă să îl ofere Ucrainei de la începutul invaziei ruseşti. România este cel mai puternic aliat al SUA în regiune, dar zona Mării Negre este în acest moment cel mai vulnerabil loc din tot spaţiul NATO. Iar dacă Rusia este principala ameninţare iminentă şi directă la adresa noastră şi a vecinilor noştri, răspunsul nu poate fi decât o prezenţă militară americană şi mai robustă în regiune şi, în mod special, în România”, transmite pe Facebook Andrei Muraru.

Diplomatul român afirmă că „fără curajul şi determinarea Preşedintelui Biden, poate că NATO nu ar fi fost atât de întărită şi de unită”.

„Alianţele puternice şi oamenii înzestraţi cu speranţă au schimbat şi vor continua să schimbe lumea. Mai mult ca oricând, vremurile pe care le trăim reclamă o voce clară şi fermă. Fără curajul şi determinarea Preşedintelui Biden, poate că NATO nu ar fi fost atât de întărită şi de unită cum este astăzi. O istorie personală foarte convingătoare - aşa s-ar putea intitula relaţia preşedintelui Biden cu România. Ca senator, a rememorat şeful guvernului federal american, a militat pentru integrarea României în NATO, experienţă care l-a încurajat să creadă în destinul României. Am evocat totodată împreună vizitele pe care le-a întreprins la Bucureşti ca vicepreşedinte, precum şi recentă călătorie a Primei Doamne a SUA în România, care a ascultat istoriile zguduitoare ale unora dintre cei peste 1,3 milioane de ucraineni fugiţi din calea războiului barbar şi ajunşi la noi în ţară”, încheie Muraru.

Ambasadorul României în SUA a postat şi două fotografii de la întâlnire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
muraru,
biden,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici