Ambasadorul Rusiei a fost convocat la Ministerul britanic de Externe

  • Ambasadorul Rusiei a fost convocat la Ministerul britanic de Externe din cauza activităţilor "negative" ale Moscovei
  • Ministerul britanic de Externe denunţă activităţile "ameninţătoare şi destabilizatoare" ale Rusiei
  • Londra este preocupată de "intruziuni cibernetice", "interferenţe în procese democratice" şi de acumularea efectivelor militare ruse în apropierea Ucrainei
1698 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Rusiei a fost convocat la Ministerul britanic de Externe

Sursa foto: profimedia

Guvernul Boris Johnson a anunţat, joi seară, că a decis convocarea ambasadorului Rusiei, din cauza activităţilor "cu impact negativ" ale Moscovei şi în contextul mobilizării trupelor ruse în apropierea frontierelor Ucrainei.

Este vorba de o acţiune de solidaritate cu Statele Unite, care au impus noi sancţiuni împotriva Rusiei şi au dispus expulzarea a zece diplomaţi ruşi din cauza tentativelor de ingerinţe electorale şi a atacurilor cibernetice.

"Ministerul britanic de Externe l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Marea Britanie în contextul preocupărilor profunde privind activităţi cu impact negativ, inclusiv intruziuni cibernetice, interferenţe în procese democratice şi acumularea de forţe militare în apropierea Ucrainei şi în regiunea Crimeea, anexată ilegal", anunţă instituţia, într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

"Aceste activităţi sunt ameninţătoare şi destabilizatoare. Rusia trebuie să înceteze provocările şi să reducă tensiunile, în conformitate cu obligaţiile internaţionale", a declarat sir Philip Barton, secretar de stat în cadrul Ministerului britanic de Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici