Ambasadorul SUA la ONU: Donald Trump nu este mulţumit de acordul nuclear cu Iranul/ Teheranul transmite că nu se aşteaptă ca SUA să părăsească acordul nuclear din 2015

Nikki Haley, ambasadorul Statelor Unite la ONU, a afirmat, miercuri, că Donald Trump nu este mulţumit de acordul nuclear semnat cu Iranul, adăugând că discursul preşedintelui american de marţi nu înseamnă că preşedintele SUA va renunţa la tratat, informează site-ul agenţiei Reuters.

572 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA la ONU: Donald Trump nu este mulţumit de acordul nuclear cu Iranul/ Teheranul transmite că nu se aşteaptă ca SUA să părăsească acordul nuclear din 2015

Ambasadorul SUA la ONU: Donald Trump nu este mulţumit de acordul nuclear cu Iranul

”Nu este un semnal clar că planifică să renunţe la acord. Însă este un semnal clar că nu este mulţumit de această înţelegere", a afirmat Haley în cadrul unui interviu acordat pentru CBS News.

În cadrul unui discurs susţinut marţi în faţa Adunării Generale a ONU, preşedintele american a criticat Iranul, denunţând din nou Acordul nuclear internaţional cu Teheranul.

"Nu putem permite acestui regim criminal să continue activităţile destabilizatoare prin programe balistice şi nu putem respecta un acord dacă permite în secret dezvoltarea unui program nuclear", a afirmat Donald Trump, referindu-se la Tratatul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. "Nu vom mai accepta acorduri care au ca rezultat că alte naţiuni profită de Statele Unite", a afirmat Trump.

Iranul a promis că nu va fi primul stat care încalcă acordul nuclear iranian şi că nu se aşteaptă ca SUA să abandoneze înţelegerea, în pofida criticilor preşedintelui american, informează Reuters.

În cadrul unui discurs susţinut marţi în faţa Adunării Generale a ONU, preşedintele american a criticat Iranul, denunţând din nou Acordul nuclear internaţional cu Teheranul.

Trump trebuie să decidă până la 15 octombrie dacă va ”certifica” că Iranul se supune acordului, o decizie ce ar putea afecta înţelegerea.

Dcaă nu va ”certifica” Iranul, Congresul SUA are la dispoziţie 60 de zile pentru a decide dacă va reimpune sancţiunile emise în cadrul acordului.

Administraţia din Iran pregăteşte "reacţii dureroase" pentru Statele Unite ale Americii după discursul rostit de preşedintele Donald Trump la reuniunea Adunării Generale ONU, avertizează Mohammad Ali Jafari, comandantul Gardienilor Revoluţiei iraniene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici