Ambasadorul Turciei, convocat la Ministerul francez de Externe din cauza intervenţiei în Siria

Ambasadorul Turciei la Paris a fost convocat joi la Ministerul francez de Externe pentru a oferi explicaţii în legătură cu ofensiva militară turcă în nord-estul Siriei, afirmă surse guvernamentale citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

270 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Turciei, convocat la Ministerul francez de Externe din cauza intervenţiei în Siria

Ambasadorul Turciei, convocat la Ministerul francez de Externe din cauza intervenţiei în Siria

Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, a condamnat vehement intervenţia militară turcă în nord-estul Siriei.

Uniunea Europeană a somat, miercuri seară, Turcia să înceteze urgent ofensiva militară în nord-estul Siriei, denunţând iniţiativa "unilaterală" a Administraţiei Recep Tayyip Erdogan.

"Uniunea Europeană cere Turciei să oprească această iniţiativă militară unilaterală", se arată într-o declaraţie comună a celor 28 de state membre ale Uniunii Europene. "Este puţin probabil ca pretinsa zonă de securitate prevăzută de Turcia în nord-estul Siriei să răspundă criteriilor internaţionale în materie de repatriere a refugiaţilor", subliniază Uniunea Europeană, avertizând că nu va furniza "asistenţă pentru stabilizare sau dezvoltare în zonele în care sunt ignorate drepturile populaţiei".

Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia. Trupele turce vor pătrunde "în Siria pentru a neutraliza o ameninţare de lungă durată la adresa Turciei", a declarat Fahrettin Altun, consilierul pentru Comunicare al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Taguri:
franţa,
ue,
turcia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici