Ameninţare fără precedent: Rusia ar putea opri dialogul cu Uniunea Europeană după sancţiunile primite în cazul Aleksei Navalnîi

  • Ministrul de Externe rus a avertizat marţi că Moscova ar putea „îngheţa” contactele cu Uniunea Europeană
  • Serghei Lavrov a răspuns dur deciziei UE de a sancţiona Rusia pentru otrăvirea liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi
  • Este o ameninţare fără precedent
4782 afișări
Imaginea articolului Ameninţare fără precedent: Rusia ar putea opri dialogul cu Uniunea Europeană după sancţiunile primite în cazul Aleksei Navalnîi

FOTO: Profimedia

Ministrul de Externe Sergey Lavrov a răspuns dur la decizia miniştrilor europeni de a sancţiona Rusia în urma controversatului caz care îl are în centru pe liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, arată AP.

„Probabil că ar trebui să oprim temporar orice discuţii cu occidentalii responsabili de politica externă, care nu înţeleg necesitatea unui dialog bazat pe respect reciproc”, a spus ministrul rus în cadrul unei conferinţe din Moscova.

Lavrov a amintit declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, punând accent pe excluderea unui parteneriat cu Rusia în cazul în care aceasta este dorinţa Uniunii Europene. „Rusia vrea să înţeleagă dacă este posibil să dezvolte orice afacere cu UE în condiţiile actuale."

Cazul lui Aleksei Navalnîi i-a ţinut pe mulţi cu sufletul la gură în luna august. Liderul opoziţiei ruse a început să se simtă rău în timp ce se întorcea cu avionul la Moscova din Siberia, după o întâlnire cu susţinătorii. S-a spus că ceaiul său a fost otrăvit într-o cafenea din aeroport, cu puţin timp înainte de îmbarcare. După o perioadă de comă, Navalîi şi-a revenit şi a vorbit despre incidentul al cărui protagonist a fost.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici