AMENINŢAREA jihadiştilor irakieni către SUA: Vom ataca ţinte americane şi-i vom "îneca în sânge" pe americani

Jihadişti irakieni din cadrul grupării teroriste Statul Islamic (SI) au ameninţat că vor răspunde atacurilor aeriene efectuate de către Statele Unite atacând ţinte americane, într-o înregistrare video în care afirmă "vă vom îneca pe toţi în sânge".

30667 afișări
Imaginea articolului AMENINŢAREA jihadiştilor irakieni către SUA: Vom ataca ţinte americane şi-i vom "îneca în sânge" pe americani

AMENINŢAREA jihadiştilor irakieni către SUA: Vom ataca ţinte americane şi-i vom "îneca în sânge" pe americani

Mesajul, însoţit de fotografii cu decapitări, a fost difuzat după ce preşedintele american Barack Obama a anunţat că trupe kurde (peshmerga) susţinute de avioane americane au preluat de la SI controlul asupra barajului de la Mosul, relatează Sky News online.

Preşedintele american a declarat că jihadiştii din cadrul SI reprezintă în continuare "o ameninţare la adresa Irakului şi întregii regiuni" şi că este necesar ca irakienii "să se unească şi să-i respingă din teritoriile pe care le-au ocupat". "Ei pretind că reprezintă suferinţele sunniţilor, dar de fapt măcelăresc bărbaţi, femei şi copii sunniţi", a declarat Obama, anunţând că o misiune militară limitată va continua.

Spre deosebire de Al-Qaida, SI s-a concentrat până în prezent asupra ocupării unor porţiuni din teritoriile Irakului şi Siriei, în care a proclamat un califat, şi nu asupra atacării unor ţinte occidentale.

Anterior, gruparea a dezminţit că a pierdut controlul asupra barajului de la Mosul, care furnizează apă şi electricitatea unei mari părţi a ţării. De asemenea, au existat temeri că aceasta va secţiona conducte sau cabluri ori va arunca în aer structuri.

Sky News scrie că a obţinut un acces exclusiv la pesupuşi militanţi SI capturaţi de către luptători kurzi. Cei trei prizonieri, care sunt deţinuţi într-un loc secret, susţin că au fost torturaţi pentru a trece la mărturisiri, potrivit postului.

Pe de altă parte, premierul David Cameron a insistat că Marea Britanie nu va fi atrasă în alt război în Irak împotriva jihadiştilor, pe care i-a catalogat "monstruoşi". Şeful Guvernului britanic a făcut această declaraţie după ce s-a dezvăluit că Marea Britanie a trimis un număr de militari la Erbil cu scopul de a pregăti o misiune de salvare a unor etnici yazidi refugiaţi şi după ce secretarul de stat al Apărării Michael Fallon a declarat că implicarea britanică în Irak ar putea dura "săptămâni sau luni".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici