Ameninţările cibernetice. Rusia neagă acuzaţiile privind susţinerea hackerilor care au atacat reţele din întreaga lume

Acuzaţiile privind ameninţările cibernetice venite din partea Rusiei reprezintă un exemplu pentru care politica Marii Britanii faţă de Moscova este una imprudentă şi provocatoare, a afirmat ambasada rusă la Londra, relatează site-ul agenţiei Tass.

1165 afișări
Imaginea articolului Ameninţările cibernetice. Rusia neagă acuzaţiile privind susţinerea hackerilor care au atacat reţele din întreaga lume

Ameninţările cibernetice. Rusia neagă acuzaţiile privind susţinerea hackerilor care au atacat reţele din întreaga lume

"Considerăm aceste acuzaţii şi speculaţii drept exemple clare ale unei politici imprudente, provocatoare şi nefondate împotriva Rusiei. Suntem dezamăgiţi de faptul că astfel de afirmaţii serioase au fost făcute publice, fără a fi prezentate dovezi şi fără nicio încercare a Marii Britanii de a clarifica situaţia cu partea rusă", a declarat ambasada într-o declaraţie emisă luni.

"Având în vedere că, în ultimele zile, presa britanică, instigată prin declaraţii oficiale, a început din nou să exploateze problema ameninţărilor cibernetice din Rusia, avem impresia că publicul britanic este pregătit pentru un atac cibernetic al Marii Britanii împotriva Rusiei", se mai arată în comunicat.

"Rusia nu intenţionează să efectueze atacuri cibernetice împotriva Marii Britanii. Ne aşteptăm ca guvernul britanic să declare acelaşi lucru", a spus ambasada.

Statele Unite şi Marea Britanie au acuzat luni că hackerii susţinuţi de agenţii guvernamentale din Rusia au atacat sisteme cibernetice din întreaga lume, în cadrul unei campanii de spionaj care a vizat instituţii, companii, infrastructură esenţială şi chiar persoane private.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici