Amenzi de 1.000 de euro pentru lipsa măştii în sudul Italiei

Autorităţile din regiunea Campania din sudul Italiei au decis să aplice amenzi de până la 1.000 de euro persoanelor care nu poartă măşti în spaţiile publice închise, scrie HuffPost.

2183 afișări
Imaginea articolului Amenzi de 1.000 de euro pentru lipsa măştii în sudul Italiei

Amenzi de 1.000 de euro pentru lipsa măştii în sudul Italiei

Pentru a-i face pe cetăţeni să respecte gesturile de protecţie şi a-i disciplina, preşedintele regiunii Campania, unde este oraşul Napoli, a înăsprit amenzile la finalul săptămânii trecute.

Sâmbătă s-au dat primele amenzi de 1.000 de euro proprietarilor a trei afaceri din Salerno, printre care un bar şi un coafor, unde poliţia a constatat că nu a fost respectată obligativitatea purtării măştii.

"Dacă concetăţenii noştri se comportă ca şi când problema ar fi rezolvată, înseamnă că în câteva săptămâni vom reveni la o stare de urgenţă ", a avertizat Vincenzo de Luca, guvernatorul Campaniei.

Noul regulament impus de autorităţi prevede amenzi de 1.000 de euro pentru oricine nu poartă mască într-un spaţiu închis, fie în clădiri publice, supermarketuri, baruri, restaurante, magazine, cât şi în transportul public (autobuz, trenuri, metrou).

Potrivit ordonanţei, „operatorii de transport trebuie să refuze accesul pasagerilor care nu poartă măşti”.

Prima ţară afectată în Europa, Italia a plătit un preţ greu pentru epidemie, cu peste 35.000 de morţi şi peste 242.000 de persoane infectate. În această perioadă, boala pare să fie ţinută sub control, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 275 de cazuri noi şi 5 decese.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici