American condamnat la moarte de către o judecătoare care era amanta procurorului

Justiţia texană a acceptat să reevalueze sentinţa unui american condamnat la moarte la începutul anilor '90, după ce presa a aflat că judecătoarea care l-a condamnat pe acesta era amanta procurorului.

18 afișări
Imaginea articolului American condamnat la moarte de către o judecătoare care era amanta procurorului

Verla Sue Holland şi Charles Dean Hood (în chenar) (Imagine: www.smh.com.au)

Charles Dean Hood a fost condamnat la moarte în 1990 pentru uciderea şefului său şi a iubitei acestuia.

Potrivit legislaţiei americane din statul Texas, instanţa poate alege, în caz de asasinat, pedeapsa cu moartea sau pedeapsa cu închisoare pe viaţă.

Legătura dintre judecătoarea Verla Sue Holland şi procurorul Thomas O'Connell a apărut în presă în 2008. Cei doi au recunoscut că erau împreună la momentul pronunţării sentinţei în cazul Hood.

Curtea de Apel din Texas a refuzat, în septembrie 2009, să redeschidă cazul în baza acestui motiv, însă şi-a schimbat decizia, miercuri, datorită indicaţiilor Curţii Supreme, care a arătat că în jurisprudenţă există un precedent.

Acuzatul a beneficiat şi de circumstanţe atenuante, anume faptul că la vârsta de trei ani a fost implicat într-un accident de maşină care i-a provocat dizabilităţi fizice pe termen lung şi l-au lăsat cu grave probleme psihice.

Curtea de Apel îşi va comunica decizia privind acest caz în luna martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici