Americani reţinuţi în Coreea de Nord vorbesc despre condiţiile de detenţie din Phenian - VIDEO

Trei americani reţinuţi în Coreea de Nord au vorbit luni, într-un interviu exclusiv pentru CNN, despre condiţiile de detenţie din ţara condusă de Kim Jong-un.

1202 afișări
Imaginea articolului Americani reţinuţi în Coreea de Nord vorbesc despre condiţiile de detenţie din Phenian - VIDEO

Americani reţinuţi în Coreea de Nord vorbesc despre condiţiile de detenţie din Phenian - VIDEO (Imagine: captură video CNN)

Kenneth Bae, Matthew Todd Miller şi Jeffrey Edward Fowle s-au întâlnit cu reporterul CNN Will Ripley într-un hotel din Phenian şi fiecare a avut la dispoziţie cinci minute ca să vorbească. 

Bae, care are de ispăşit o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru "acte ostile cu scopul de a distruge guvernul", lucrează într-un centru de detenţie opt ore pe zi, şase zile pe săptămână. Autorităţile nord-coreene susţin că Bea era implicat într-un complot creştin de a răsturna regimul.

"Rugaţi-vă în continuare pentru mine", le-a transmis bărbatul prietenilor şi familiei. În ciuda unei "munci grele", Bae a spus că este tratat "pe cât de uman posibil".

Miller, acuzat de distrugerea vizei sale de turist şi de căutarea de azil după intrarea în ţară, a cerut ajutor de la guvernul SUA în timpul interviului. "Situaţia mea e urgentă, foarte curând voi fi supus unui proces şi voi fi trimis direct la închisoare", a spus americanul, precizând că nu va afla acuzaţiile înainte să înceapă procesul.

Fowle, un turist american acuzat că a lăsat o biblie în hotelul unde era cazat, a spus că nu are nicio plângere cu privire la tratamentul pe care îl primeşte în Coreea de Nord. "A fost foarte bine până acum, sper şi mă rog să continue aşa cât timp voi rămâne aici - încă două zile sau două decenii", a spus el. 

Toţi cei trei bărbaţi au semnat declaraţii în care şi-au recunoscut vina.

Potrivit CNN, interviurile au fost obţinute în nişte circumstanţe "bizare". Reporteri se aflau într-un tur guvernamental şi erau la prânz de aproximativ două ore undeva în afara Phenianului, când au aflat că trebuie să plece imediat capitala nord-coreeană ca să se întâlnească cu un oficial de rang înalt din guvern. Echipa a urcat într-o dubă şi a pornit spre o destinaţie secretă, unde li s-a spus că întâlnirea era de fapt cu trei americani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici