Americanii au urmărit un avion rusesc care s-a apropiat de Alaska

Americanii au urmărit un avion rusesc care luni s-a apropiat de Alaska şi a intrat de două ori în zona de identificare de pe radarul apărării aeriene, potrivit CNN.

1275 afișări
Imaginea articolului Americanii au urmărit un avion rusesc care s-a apropiat de Alaska

Americanii au urmărit un avion rusesc care s-a apropiat de Alaska

Armata americană a urmărit şi identificat, în două rânduri, un avion care a intrat în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska, potrivit Comandamentului nord-american de apărare aerospaţială (NORAD).

În ambele cazuri, a fost vorba de un singur avion de supraveghere rusesc. În cea de-a doua ocazie, care a avut loc luni seara, NORAD a trimis avioane de luptă F-22 pentru a intercepta aeronava.

„Avionul rusesc a rămas în spaţiul aerian internaţional şi nu a intrat în spaţiul aerian suveran american sau canadian", a precizat NORAD.

ADIZ este numele spaţiului aerian internaţional adiacent statului Alaska. În interesul securităţii naţionale, armata americană a stabilit proceduri de identificare a aeronavelor aflate în ADIZ.

Incursiunile ruşilor în zonă nu au fost considerate ostile, au declarat pentru CNN mai mulţi oficiali din domeniul apărării. Avioanele ruseşti nu au operat într-un mod nesigur sau neprofesionist, a declarat un oficial al apărării, şi nici nu au intrat în zona economică exclusivă din Alaska.

Oficialii mai spun că un incident similar a avut loc la începutul acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alaska,
avion,
ruşi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici