Americanii DISTRUG statuile lui Cristofor Columb. Celebrul navigator e asociat cu genocidul. VIDEO

  • În Virginia, statuia lui Cristofor Columb a fost aruncată în apă.
  • Oamenii l-au asociat pe Columb cu genocidul.
  • În Minnesota, un grup de prostatari a dărâmat statuia lui Columb, iar poliţiştii nu au intervenit.
3720 afișări

În Virginia, direcţia furiei oamenilor s-a îndreptat către statuia lui Columb: oamenii au dărâmat statuia, i-au dat foc şi apoi au aruncat-o în lac.

Au folosit funii pentru a putea da statuia jos, ca mai apoi să scrie pe ea „Columb înseamnă genocid”.

Nu se afla niciun echipaj de poliţie la faţa locului, însă exista un elicopter care survola zona după ce statuia a fost dărâmată de către protestatari.
 

În Minnesota, statuia lui Columb a fost dărâmată



Protestatarii au dărâmat statuia lui Cristofor Columb din Saint Paul, Minnesota. Conform KSTP, postul de televiziune afiliat ABC, Mişcarea Indiană Americană ar fi pus la cale acest act de protest faţă de semnificaţia statuii.

KSTP a declarat că ştia de existenţa acestei adunări, însă spera, totuşi, ca situaţia să se rezolve paşnic.

KSTP a menţionat şi faptul că la faţa locului au fost prezente forţe de ordine, însă nu s-a intervenit atunci când statuia a fost dărâmată.

Statuia confecţionată din bronz a fost un dar din partea italo-amerianilor şi stat la Capitoliul de Stat al Minnesotei încă din 1931.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici