Amnesty International denunţă standardele duble ale Occidentului privind drepturile omului

Organizaţia pentru promovarea drepturilor omului Amnesty International a denunţat standardele duble utilizate de naţiunile occidentale, observând critici intense la adresa Rusiei, dar toleranţă faţă de încălcări comise de state aliate, conform publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

1481 afișări
Imaginea articolului Amnesty International denunţă standardele duble ale Occidentului privind drepturile omului

FOTO Twitter

"Reacţia determinată a Occidentului faţă de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei este în contrast puternic cu lipsa deplorabilă a acţiunilor semnificative faţă de încălcările grave comise de aliaţi, printre care se numără Israelul, Arabia Saudită şi Egiptul", arată un raport de evaluare elaborat de Amnesty International.

"Invazia Rusiei în Ucraina este un exemplu îngrozitor referitor la ce se întâmplă atunci când ţările cred că pot încălca fără consecinţe dreptul internaţional şi drepturile omului. Reacţiile faţă de invazia rusă în Ucraina ne-au arătat ce se poate face când există voinţă politică", a declarat Agnès Callamard, secretarul general al organizaţiei Amnesty International, subliniind că abordarea faţă de Moscova, prin impunerea de sancţiuni masive, ar trebui să fie un model de reacţie faţă de toate încălcările constatate la nivel internaţional.

Însă Amnesty Internaţional notează că standardele morale duble utilizate de Occident au permis Chinei, Egiptului, Israelului şi Arabiei Saudite să evite criticile referitoare la încălcări ale drepturilor omului. "Se observă o linişte totală faţă de situaţia drepturilor omului din Arabia Saudită, pasivitate faţă de Egipt şi refuz de a contracara sistemul israelian de apartheid impus palestinienilor", subliniază Amnesty International.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici