Amnesty International: Mii de deţinuţi,spânzuraţi într-o închisoare guvernamentală din Siria

Organizaţia umanitară Amnesty International a publicat marţi un raport în care acuză Guvernul sirian că duce o "politică de exterminare", indicând că până la 13.000 de deţinuţi au fost executaţi prin spânzurare într-o închisoare din apropiere de Damasc, relatează postul de televiziune France 24.

2742 afișări
Imaginea articolului Amnesty International: Mii de deţinuţi,spânzuraţi într-o închisoare guvernamentală din Siria

Amnesty International: Mii de deţinuţi,spânzuraţi într-o închisoare guvernamentală din Siria

Raportul, intitulat "Abatorul uman: Spânzurări în masă şi exterminare la închisoarea Saydnaya", are la bază mărturiile a 84 de martori, inclusiv gardieni, deţinuţi şi judecători.

Datele disponibile indică că săptămânal, până la 50 de deţinuţi ar fi fost condamnaţi arbritar, torturaţi şi spânzuraţi în perioada cuprinsă între 2011 şi 2015, iar totalul ar fi între 5.000 şi 13.000.

Cele mai multe dintre victime erau persoane civile acuzate că s-ar fi opus regimului preşedintelui Bashar Al-Assad.

Organizaţia a mai comunicat că execuţiile de Sednaya reprezintă crime de război şi crime împotriva umanităţii şi s-ar putea să continue şi în prezent.

Anterior, Amnesty estima că peste 17.700 de persoane au murit în custodia autorităţilor siriene de la începutul conflictului civil, în martie 2011.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici