Amplu protest anticoronavirus în Berlin, aprobat de Tribunal. Judecătorii au anulat interdicţia impusă de Guvern

  • Activiştii împotriva politicii anticoronavirus au primit libertatea organizării unui miting de amploare în Berlin
  • Un tribunal regional a anulat interdicţia impusă de guvernele federal şi al landului
  • Poliţia se pregăteşte pentru violenţe în contextul în care activiştii au cerut oamenilor să se înarmeze şi să vină la Berlin
  • Mitingul are loc sâmbătă, 29 august
2648 afișări
Imaginea articolului Amplu protest anticoronavirus în Berlin, aprobat de Tribunal. Judecătorii au anulat interdicţia impusă de Guvern

Un tribunal din Germania permite manifestaţii la Berlin. Judecătorii anulează interdicţia impusă de Guvern

Un tribunal regional german a aprobat sâmbătă demonstraţii în masă programate la Berlin pe 29 august împotriva restricţiilor privind coronavirusul. Decizia anulează interdicţia din Capitala Germaniei în legătură astfel de proteste, transmite Reuters.

Poliţia s-a pregătit pentru violenţe în contextul în care activiştii care se opun măsurilor legate de virus au făcut apel de pe reţelele de socializare din Europa să se înarmeze şi să se adune la Berlin.

Activiştii sunt furioşi din cauza deciziei Berlinului de a interzice demonstraţii după ce participanţii la un marş recent nu au purtat măşti şi nu au păstrat distanţa socială. Organizatorii au asaltat municipalitatea cu mii de cereri pentru proteste suplimentare în weekend.

"Adunările pregătite de diferite iniţiative pentru 29 august împotriva politicii privind coronavirusul a guvernelor landului şi federal pot avea loc", a hotărât instanţa, sâmbătă.

În criza coronavirusului, Germania a gestionat situaţia mai bine decât multe dintre celelalte state europene, prin testări riguroase care au ajutat la menţinerea la un nivel scăzut a numărului de infectări şi decese.

Însă creşterea numărului de infectări zilnice s-a accelerat în ultimele săptămâni, la fel ca în mare parte din lume.

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut vineri cetăţenilor să menţină garda sus împotriva virusului. "Este o chestiune gravă, la fel de gravă ca până acum, şi trebuie să o luaţi în continuare în serios", a spus cancelarul german. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici