Amprenta războiului asupra sportului ucrainean: antrenorul echipei din Harkov, ucis de un obuz

Tinerii fotbalişti din oraşul Harkov sunt îndureraţi de moartea antrenorului lor, ucis de un obuz rusesc săptămâna trecută, într-un incident care evidenţiază preţul greu pe care războiul îl impune în toate domeniile societăţii ucrainene, inclusiv în sport.

332 afișări
Imaginea articolului Amprenta războiului asupra sportului ucrainean: antrenorul echipei din Harkov, ucis de un obuz

Amprenta războiului asupra sportului ucrainean: antrenorul echipei din Harkov, ucis de un obuz

„M-a durut atât de mult, este ca şi cum aş fi pierdut un tată”, a declarat jucătorul Danil Kaskov, care a participat la un meci organizat în onoarea lui Andrii Doroşev, care a murit pe 27 iunie când obuze au lovit o zonă rezidenţială din al doilea oraş ca mărime din Ucraina.

„Sper că ne veghează de sus, că îl putem face mândru. Acest turneu este un omagiu adus lui, toate trofeele sunt în memoria lui. Totul este pentru el”, a declarat el pentru Reuters.

Ucraina a avut multe realizări în gimnastică, box, fotbal şi alte sporturi, iar acum numără costurile războiului, intrat acum în a cincea lună, asupra infrastructurii sale sportive şi asupra sportivilor săi.

„Peste 100.000 de sportivi ucraineni au fost privaţi de orice oportunitate de a se antrena, sute de instalaţii sportive ucrainene au fost distruse”, a declarat duminică preşedintele Volodimir Zelenski, în timp ce îl primea pe şeful Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru discuţii la Kiev.

„Mulţi sportivi ucraineni s-au înrolat în forţele armate pentru a ne proteja ţara, pentru a o apăra pe câmpul de luptă. Optzeci şi nouă de sportivi şi antrenori au fost ucişi în lupte, 13 au fost capturaţi şi sunt ţinuţi prizonieri de ruşi”, a declarat el.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, câştigător al mai multor campionate mondiale de box la categoria grea, a jucat un rol proeminent alături de Zelenski în mobilizarea rezistenţei ucrainene la invazie, pe care Moscova o numeşte „operaţiune militară specială”.

Fratele său mai mic, Wladimir, un alt campion mondial de box la categoria grea, s-a înrolat în armata de rezervă ucraineană la scurt timp după ce a început invazia rusă, la 24 februarie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici