ANAF a îngheţat conturile Aeroflot, deţinută de Guvernul rus în proporţie de 57,34%

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a înghetaţ disponibilităţile aflate în conturile bancare active ale Aeroflot Reprezentanţă, în trei conturi deschise la Raiffeisen Bank SA, potrivit unui comunicat de presă.

1155 afișări
Imaginea articolului ANAF a îngheţat conturile Aeroflot, deţinută de Guvernul rus în proporţie de 57,34%

„Entitatea Aeroflot– Reprezentanţă (CUI 6320110) este reprezentanţa în România a companiei Aeroflot PJSC Rusia, companie deţinută de Guvernul rus în proporţie de 57,34%. În cadrul organelor de conducere ale entităţii Aeroflot PJSC Rusia se regăsesc trei persoane supuse sancţiunilor internaţionale respectiv, preşedintele consiliului de administraţie Vitaly Gennadyevich Savalyev, preşedintele consiliului de conducere Mikhail Igorevich Poluboyrinov şi membru al consiliului de administraţie Sergey Viktitivich Chemezov”, anunţă ANAF.

Potrivit comunicatului, din analiza informaţiilor din bazele de date la care ANAF are acces, se confirmă faptul că Aeroflot PJSC este controlată indirect de aceste persoane.

„Astfel, au fost puse în aplicare prevederile art. 2 din Regulamentul (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei conform cărora <se îngheaţă toate fondurile şi resursele economice care aparţin, se află în proprietatea ori posesia sau sunt controlate de orice persoană fizică sau juridică, entitate sau organism sau de persoane fizice sau juridice, entităţi sau organisme asociate acestora, astfel cum figurează în lista din anexa I>”, se menţionează în comunicat.

Astfel, măsurile luate vizează disponibilităţile aflate în conturile bancare active ale Aeroflot Reprezentanţă, controlată indirect de persoanele fizice listate Vitaly Gennadyevich Savalyev, Mikhail Igorevich Poluboyrinov şi Sergey Viktitivich Chemezov, deschise la banca Raiffeisen Bank SA.

„Totodată, precizăm că, în procesul de luare a deciziilor privind punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale, autorităţile competente efectuează toate cercetările necesare ţinând seama de situaţie, inclusiv dacă este nevoie de consultarea autorităţilor competente din orice alt stat. Menţionăm că art.20 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 202/2008 reglementează obligaţia de confidenţialitate în sensul că informaţiile deţinute în legătură cu persoanele sau entităţile desemnate pot fi transmise numai în condiţiile prevăzute de lege. Astfel, în conformitate cu art.19 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.202/2008, ordinul de blocare se publică în Monitorul Oficial al României, dată de la care informaţiile respective devin publice”, se precizează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anaf,
aeroflot,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici