Analist politic, despre criza din Germania: UE, dar şi România în particular vor avea de suferit | VIDEO

Atât Uniunea Europeană, dar şi România în particular ar putea avea de suferit de pe urma crizei politice din Germania, avertizează analistul politic Iulian Fota.

4156 afișări
Imaginea articolului Analist politic, despre criza din Germania: UE, dar şi România în particular vor avea de suferit | VIDEO

Analist politic, despre criza din Germania: UE, dar şi România în particular vor avea de suferit | VIDEO

"Principala ţară unde România exportă în UE este Germania, noi suntem foarte interdependenţi, foarte legaţi economic de Germania, sunt foarte multe domenii din industria auto germană care au fabrici aici. Producem componente, producem tot felul de piese care, duse în Germania, înseamnă export pentru noi. Dacă Germania din punct de vedere politic începe să acumuleze probleme şi inclusiv politicul să afecteze funcţionarea economică a Germaniei, şi UE, dar şi România, în particular vor avea de suferit. O Germanie slabă înseamnă o U.E. slabă şi ăsta nu e un lucru care să te lase indiferent", a declarat, pentru MEDIAFAX, Iulian Fota, analist politic.

Annegret Kramp-Karrenbauer a anunţat luni conducerea CDU că se va retrage din funcţia de preşedinte al celui mai puternic partid din Germania, a informat Deutsche Welle, care citează o sursă din partid.

Deşi a fost aleasă de Angela Merkel în 2018 pentru a o succeda în funcţia de cancelar al Germaniei, AKK, aşa cum e cunoscută Karrenbauer, a decis că nu va participa la alegerile care vor avea loc anul viitor. Alegerile pentru conducerea CDU ar putea avea loc în vară. Potrivit surselor, Merkel vrea ca şefa CDU să îşi păstreze funcţia de ministru al Apărării.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici