ANALIZĂ: Cine sunt ruşii vizaţi de noile sancţiuni americane

Preşedintele american barack Obama a anunţat joi sancţiuni vizând 20 de oficiali ruşi, care se alătură altor 11 oficiali ruşi sau proruşi din Ucraina vizaţi de sancţiuni luni, relatează AFP, care prezintă numele de pe lista americană.

1820 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ: Cine sunt ruşii vizaţi de noile sancţiuni americane

ANALIZĂ: Cine sunt ruşii vizaţi de noile sancţiuni americane (Imagine: Shutterstock)

Agenţia franceză de ştiri îi prezintă pe principalii oficiali politici şi oligarhi vizaţi joi de Washington. Averile acestora de pe teritoriul Statelor Unite sunt blocate, iar relaţiile comerciale cu ei sunt interzise.

Oficiali politici şi militari

- Serghei Ivanov, şeful administraţiei prezidenţiale, fost ministru al Apărării, foarte apropiat de preşedintele Vladimir Putin şi provenind, ca şi acesta, din cadrul KGB (serviciile secrete sovietice)

- Serghei Nrîşkin, preşedintele Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului)

- Andrei Fursenko, consilier al preşedintelui Putin

- Aleksei Gromov, primul adjunct al şefului Administraţiei Prezidenţiale

- Vladimir Iakunin, şeful companiei publice de Căi Ferate, foarte apropiat de Putin

- generalul Igor Sergun, şeful GRU (serviciile speciale ale armatei)

Oligarhi şi bancheri

- Ghenadi Timşcenko - a cărui avere este estimată de către Forbes la 15,3 miliarde de dolari - a înfiinţat Gunvor, una dintre cele mai mari societăţi de comerţ cu petrol la nivel mondial. El este considerat unul dintre legăturile financiare ale lui Putin.

- Arkadi Rotenberg, un miliardar care a studiat judo împreună cu Putin la Leningrad (în prezent Sankt Petersburg), deţine interese în domeniul bancar, în construcţia de drumuri, transportul maritim, gaze naturale şi petrol. Relaţiile sale privilegiate cu Kremlinul i-au permis să obţină numeroase contracte publice fără licitaţie, potrivit presei moscovite.

- Iuri Kovalciuk, preşedintele Bank Rossia - vizată şi ea de sancţiuni americane - face parte din primul cerc din jurul lui Putin. El este considerat de către Washington "bancherul personal al oficialilor de rang înalt din Rusia, inclusiv al lui Vladimir Putin" şi unul dintre consilierii cei mai apropiaţi preşedintelui rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici