Anchetă a Curţii Penale Internaţionale privind „crime de război” comise în Cisiordania şi Fâşia Gaza

Fatou Bensouda, procuror al Curţii Penale Internaţionale (CPP), a anunţat vineri iniţierea unei investigaţii complete privind presupuse "crime de război" produse în teritoriile palestiniene, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

530 afișări
Imaginea articolului Anchetă a Curţii Penale Internaţionale privind „crime de război” comise în Cisiordania şi Fâşia Gaza

Anchetă a Curţii Penale Internaţionale privind „crime de război” comise în Cisiordania şi Fâşia Gaza

„Sunt convinsă că există o bază rezonabilă care să justifice lansarea unei anchete privind situaţia din Palestina şi pentru crime de război comise sau care sunt pe care să fie comise în Cisiordania, în special în Ierusalimul de Est, şi în Fâşia Gaza", a declarat Fatou Bensouda.

Procurorul a cerut în primul rând o decizie judiciară privind „competenţa Curţii Penale Internaţionale asupra situaţiei din Palestina".

Autoritatea Palestiniană a salutat iniţiativa. "Statul Palestina salută această etapă, care ar fi trebuit iniţiată în urmă cu mult timp (...)", a reacţionat Ministerul palestinian de Externe.

La rândul său, premierul israelian în funcţie, Benjamin Netanyahu, a contestat jurisdicţia CPI, acuzând instituţia că s-a transformat în "instrument politic".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cpi,
palestinieni,
israel

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici