Anchetă după dispariţia a peste 50 de kilograme de cocaină de la sediul poliţiei din Paris

Autorităţile franceze au demarat o anchetă după dispariţia inexplicabilă a peste 50 de kilograme de cocaină de la sediul poliţiei judiciare din Paris.

133 afișări
Imaginea articolului Anchetă după dispariţia a peste 50 de kilograme de cocaină de la sediul poliţiei din Paris

Anchetă după dispariţia a peste 50 de kilograme de cocaină de la sediul poliţiei din Paris (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Dispariţia drogurilor, cu o valoare de vânzare estimată la câteva milioane de euro, a fost descoperită joi şi confirmată de prefectura poliţiei din Paris, care a anunţat deschiderea unei anchete judiciare de către Parchetul parizian şi a unei anchete administrative încredinţate Inspecţiei Generale a Poliţiei Naţionale (IGPN).

"Dacă anchetele (...) demonstrează că legea a fost încălcată" şi "că au fost comise încălcări ale regulilor deontologice, vor fi adoptate imediat sancţiuni foarte ferme", a avertizat prefectura.

Cocaina fusese confiscată la începutul lui iulie de brigada antidrog, au precizat surse apropiate anchetei. Aceasta fusese depozitată ca de obicei într-un loc securizat şi blindat, sub sigiliu. Cocaina era încă acolo la 23 iulie, potrivit acestor surse, însă joi s-a constatat că lipseşte.

Poliţia judiciară din Paris a mai fost afectată de un scandal în aprilie. Patru poliţişti ai Brigăzii de căutare şi intervenţie (BRI), aflată în apropiere de Brigada antidrog, au fost arestaţi sub suspiciunea că ar fi violat o femeie de naţionalitate canadiană, în vârstă de 34 de ani, chiar în sediul lor.

Doi dintre aceşti poliţişti au fost puşi sub acuzare pentru viol în grup organizat şi plasaţi sub control judiciar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici