Anchetă în Bulgaria în cazul unor produse lasagna care ar conţine carne de cal

Autorităţile bulgare au retras de la vânzare, din precauţie, 86 de kilograme de lasagna, din cauza suspiciunilor că ar conţine carne de cal nedeclarată, anunţă Agenţia bulgară pentru siguranţă alimentară, citată de AFP.

395 afișări
Imaginea articolului Anchetă în Bulgaria în cazul unor produse lasagna care ar conţine carne de cal

Anchetă în Bulgaria în cazul unor produse lasagna care ar conţine carne de cal (Imagine: Shutterstock)

"Vânzarea acestor produse lasagna a fost suspendată şi vor fi efectuate teste pentru a se stabili ce carne a fost utilizată", anunţă Agenţia, într-un comunicat.

Până în prezent, în Bulgaria nu au fost descoperite produse care să conţină carne de cal nedeclarată.

Scandalul cărnii a izbucnit în ianuarie, când autorităţile irlandeze au descoperit că hamburgeri "de vită" conţineau carne de cal. Pe 7 februarie, Agenţia britanică pentru siguranţa alimentară (FSA) a stabilit că lasagna produsă de gigantul Findus conţinea carne de cal deşi purta eticheta "vită".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici