Anchetă în Italia. O româncă de etnie romă ar putea fi Denise Pipitone, fata dispărută în urmă cu 16 ani din faţa casei

O româncă de 19 ani care trăieşte în Scalea, Cosenza, ar putea fi Denise Pipitone, fata dispărută din faţa casei în 2004, din Sicilia, când avea aproape 4 ani.

11828 afișări
Imaginea articolului Anchetă în Italia. O româncă de etnie romă ar putea fi Denise Pipitone, fata dispărută în urmă cu 16 ani din faţa casei

O cheamă Denise, are origini româneşti şi vârsta de 19 ani. Tânăra din Scalea, provincia italiană Cosenza, a dat tonul unei noi anchete, în condiţiile în care există asemănări cu Denise Pipitone, o fetiţă dispărută în septembrie 2004, din Mazara del Vallo, Sicilia, conform agenţiei ANSA.

O coafeză din Scalea le-a trimis un mesaj poliţiştilor în care a povestit cât de tare seamănă tânăra cu Denise Pipitone, dar şi că datele româncei ar coincide cu cele ale fetiţei dispărute.

De aici, Parchetul din Marsala le-a cerut carabinierilor să facă primele cercetări.

Potrivit „La Repubblica”, tânăra de etnie romă a fost audiată luni ore în şir, însă cercetările se desfăşoară în confidenţialitate maximă. Surse au spus doar că românca nu a evitat întrebările. Ea le-a povestit anchetatorilor viaţa sa, povestea sa, a indicat cine îi sunt părinţii şi cum să-i găsească.

Conform unor zvonuri, ea ar fi declarat că avea 19 ani, ceea ce ar exclude că este copilul dispărut, care azi ar trebui să aibă 21 de ani.

Rămâne la latitudinea magistraţilor din Marsala dacă vor avea suficiente elementele ca să compare ADN-urile.

Denise Pipitone a dispărut la 1 septembrie 2004 în Mazara del Vallo (Trapani) în timp ce se juca pe stradă cu verişorii ei, lângă casa bunicii şi a mătuşii materne. A fost văzută pentru ultima dată la ora 11.45 de către o mătuşă, în timp ce se juca pe trotuar. Alarma a fost dată în aceeaşi zi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici