Anchetă în mai multe regiuni ale Italiei, privind o posibilă fraudă cu vaccinuri anti-Covid. Guvernator: Am primit oferta de a cumpăra 27 de milioane de doze

  • Mai multe anchete se desfăşoară în mai multe regiuni ale Italiei în legătură cu o posibilă fraudă cu vaccinuri anti-Covid.
  • Guvernatorul din Veneto, Luca Zaia, a spus că a primit o ofertă de a cumpăra 27 de milioane doze.
  • Companiile farmaceutice ale Pfizer şi AstraZeneca subliniaseră că nu au prevăzut deocamdată furnizarea vaccinului pe piaţa privată.
504 afișări
Imaginea articolului Anchetă în mai multe regiuni ale Italiei, privind o posibilă fraudă cu vaccinuri anti-Covid. Guvernator: Am primit oferta de a cumpăra 27 de milioane de doze

Foto: Profimedia

Anchete se desfăşoară în mai multe regiuni ale Italiei, privind o posibilă fraudă cu vaccinuri anti-Covid, după ce guvernatorul din Veneto, Luca Zaia, a spus că a primit o ofertă de a cumpăra 27 de milioane doze de vaccin. 

Aceleaşi „oferte avantajoase” ar fi fost primite şi în Lombardia şi Umbria, scrie Il Giornale. Sunt regiunile în care procurorii au început anchete, dar nu este exclus ca iniţiative judiciare similare să aibă loc şi în alte zone ale Italiei.

Anchetatorii verifică dacă „cererile de achiziţie directă de vaccinuri anti-Covid” au fost transmise de către instituţiile regionale, căutând în acelaşi timp „anonimii care au propus achiziţionarea de vaccinuri autorităţilor”.

Companiile farmaceutice ale Pfizer şi AstraZeneca subliniaseră deja că nu au prevăzut deocamdată furnizarea vaccinului pe piaţa privată: „Intermediarii nu pot propune vaccinuri, deoarece nu se furnizează persoanelor private, ci doar guvernelor”.

Potrivit Il Fatto Quotidiano, guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia, a spus că a primit oferte pentru 27 de milioane de doze de vacin. De altfel, guvernatorul declarase anterior că vrea să cumpere vaccinuri pentru regiune, în afara acordului cu UE, deoarece e nemulţumit de ritmul în care se vaccinează în Italia. Luca Zaia a explicat că a primit două oferte de a cumpăra 12 şi 15 milioane de doze: „Nu ştiu de unde au fost procurate”.

„Sunt obligat să verific dacă primesc oferte. Trebuie să am grijă de sănătatea veneţienilor, am obligaţia să verific. Am şi eu un angajament etic”, a spus guvernatorul la Radio 24.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici