Video Anchetă la loteria sârbă, după afişarea unui număr câştigător înainte să fie extras - VIDEO

Unsprezece persoane erau interogate de poliţia sârbă, după ce o reprezentare grafică de televiziune a părut să prezică un număr câştigător la loterie înainte ca acesta să fie extras, relatează BBC News online.

26542 afișări

Incidentul s-a petrecut în direct, la televiziune, provocând acuzaţii de fraudă şi obligându-l pe directorul loteriei să demisioneze.

În timpul emisiei, numărul 21 a fost afişat pe ecran înainte ca bila să fie extrasă.

Loteria sârbă de stat (DSL) a afirmat că este vorba despre o "pură coincidenţă", însă procurorii au lansat o investigaţie.

Aleksandra Gudelj, gazda extragerii, se află printre persoanele reţinute de către poliţie, potrivit AFP.

DSL a dat vina pe o "eroare tehnică" pentru apariţia numărului 21 pe ecarn, în timp ce din maşină era extras numărul 27.

Următoarea bilă extrasă a fost 21, însă a fost vorba despre o pură coincidenţă, a subliniat compania.

Premiul cel mare, în valoare de un milion de euro, nu a fost câştigat de nimeni.

Loteria naţională, o companie de stat, este extrem de populară în Serbia, în special în rândul pensionarilor şi şomerilor.

Poliţia a confiscat maşina loteriei, bilele şi programul informatic în cadrul anchetei, potrivit presei locale.

Premierul Aleksandar Vucici a declarat că orice persoană implicată în vrreo activitate infracţională va fi "adusă în faţa justiţiei". "Calea către închisoare este foarte scurtă", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici