Ancheta privind atentatul de la Lockerbie, relansată

Poliţia a relansat ancheta privind explozia de la bordului avionului Pan Am în 1988, deasupra satului Lockerbie, în Scoţia, pentru care a fost condamnată o singură persoană, libianul Abdelbaset al-Megrahi, eliberat însă recent, relatează Sunday Telegraph.

18 afișări
Imaginea articolului Ancheta privind atentatul de la Lockerbie, relansată

Poliţia scoţiană relansează ancheta privind atentatul de la Lockerbie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Familiile victimelor scoţiene ale atentatului, soldat în total cu 270 de morţi, au fost informate de Parchetul scoţian că "este în curs o nouă examinare a dosarului" şi că "sunt urmărite mai multe piste potenţiale", potrivit unui mesaj electronic citat de Sunday Telegraph, care nu oferă detalii.

Un purtător de cuvânt al Crown Office, Parchetul scoţian, a precizat că "nu se pune problema redeschiderii dosarului împotriva lui Megrahi", dar că ancheta rămâne "deschisă" în ceea ce priveşte "implicarea altor persoane".

Poliţia scoţiană a susţinut permanent că atentatul nu putea fi orchestrat de un singur om, dar numai al-Megrahi a fost condamnat, în 2001, la închisoare pe viaţă. El a fost eliberat în august din motive umanitare, deoarece suferă de cancer în fază terminală. Eliberarea sa a generat o controversă aprinsă în Statele Unite, de unde proveneau majoritatea victimelor.

Familiile scoţiene ale victimelor, care nu au încetat să ceară deschiderea unei noi anchete independente în legătură cu acest atentat, au salutat anunţul Parchetului scoţian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici