Ancheta privind demiterea preşedintelui SUA: Camera Reprezentanţilor a emis noi citaţii pentru a obţine mărturii împotriva lui Donald Trump

Democraţii din Camera Reprezentanţilor au emis vineri alte trei citaţii ca parte a anchetei care îl vizează pe preşedintele Donald Trump, căutând să-i oblige pe înalţii funcţionari din biroul de buget al Casei Albe şi din Departamentul de Stat să depună mărturie, potrivit Reuters.

661 afișări
Imaginea articolului Ancheta privind demiterea preşedintelui SUA: Camera Reprezentanţilor a emis noi citaţii pentru a obţine mărturii împotriva lui Donald Trump

Camera Reprezentanţilor a emis alte trei citaţii în ancheta privind punerea sub acuzare a lui Donald Trump

Printre cei pe care cele trei comisii ale Camerei care conduc ancheta vor să îi audieze este Ulrich Brechbuhl, un consilier cheie al secretarului de stat Mike Pompeo.

Denunţătorul anonim care a declanşat ancheta privind punerea sub acuzare a lui Trump a declarat în plângerea sa scrisă că i s-a spus că Brechbuhl a ascultat un apel între Trump şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în iulie, care se află în centrul scandalului.

Au fost, de asemenea, citaţi alţi doi oficiali de la Biroul de Management şi Buget al Casei Albe: directorul interimar Russell Vought şi Michael Duffey, director asociat pentru programele de securitate naţională, care vor depune mărturie la începutul lunii noiembrie.

Parlamentarii doresc ca Duffey să apară pe 5 noiembrie, iar Vought şi Brechbuhl pe 6 noiembrie, au declarat comisiile într-un comunicat.

Administraţia Trump a încercat să blocheze foşti şi actuali oficiali să apară în faţa comisiei de anchetă, deşi comitetele conduse de democraţi i-au obligat pe principalele figuri din scandal, precum Ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, Gordon Sondland, citându-i pentru a depune mărturie.

Ancheta se concentrează pe solicitarea lui Trump pentru ca Ucraina să investigheze un rival politic intern, Joe Biden, fostul vicepreşedinte care este principalul favorit în cursa pentru desemnarea candidatului din partea Partidului Democrat pentru a se înfrunta cu Trump în alegerile din 2020.

Trump a reţinut 391 milioane de dolari din ajutorul pentru securitate acordat Ucrainei aprobat de Congres. În timpul conversaţiei, preşedintele ucrainean a fost de acord cu anchetarea lui Biden şi al fiului său, Hunter Biden, care făcea parte din consiliul de administraţie al unei companii energetice din Ucraina. Ajutorul a fost ulterior acordat.

Legea americană interzice candidaţilor să accepte ajutor străin la alegeri.

Taguri:
sua,
trump,
anchetă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici