ANCHETA privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA: Şeful Comisiei pentru Informaţii se retrage din investigaţii

Preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, Devin Nunes, a anunţat joi că se retrage temporar din ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut, în condiţiile în care este cercetat de Comisia de Etică, relatează Associated Press.

1456 afișări
Imaginea articolului ANCHETA privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA: Şeful Comisiei pentru Informaţii se retrage din investigaţii

Devin Nunes se retrage din ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA

"Mai multe grupuri de activişti de stânga au depus acuzaţii împotriva mea la Biroul de Etică al Congresului. Acuzaţiile sunt în totalitate false, motivate politic şi apar în momentul în care poporul american începe să afle adevărul despre dezvăluirea necorespunzătoare a identităţii unor cetăţeni americani şi a altor abuzuri de putere", a precizat Nunes într-un comunicat.

Comisia de Etică a Camerei Reprezentanţilor urmează să analizeze date potrivit cărora Devin Nunes ar fi dezvăluit informaţii clasificate.

Republicanul Mike Conaway, membru în Camera Reprezentanţilor din partea statului Texas, va conduce investigaţia privind eventualele ingerinţe ale Rusiei în alegerile prezidenţiale americane.

Devin Nunes va continua să-şi îndeplinească celelalte responsabilităţi în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Serviciile de Informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

Anterior, democraţii americani au susţinut că republicanul Nunes, care a fost în echipa de tranziţie a preşedintelui Donald Trump, este apropiat de Casa Albă şi nu poate conduce o anchetă imparţială.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici