ANCHETA privind ingerinţele ruseşti: Trump "nu a conspirat" cu Rusia în timpul campaniei electorale din 2016

Preşedintele american Donald Trump "nu a conspirat" cu Rusia în timpul campaniei electorale din 2016, se arată în raportul procurorului special Robert Mueller, relatează BBC.

902 afișări
Imaginea articolului ANCHETA privind ingerinţele ruseşti: Trump "nu a conspirat" cu Rusia în timpul campaniei electorale din 2016

RAPORTUL Muller: Trump "nu a conspirat" cu Rusia în timpul campaniei electorale din 2016

De asemenea, rezumatul raportului procurorului special publicat duminică "nu a prezentat nici o concluzie" cu privire la existenţa oricărei obstrucţionări a justiţiei.

"Deşi acest raport nu concluzionează că preşedintele a săvârşit o infracţiune, nu îl exonerează", se arată în documentul citat de BBC.

Cu toate acestea, procurorul general spune că acest lucru nu constituie o infracţiune.

Raportul a fost prezentat vineri procurorului general William Barr, care s-a uitat peste document.

"Ancheta specială a procurorului Mueller nu a constatat că Donald Trump sau oricine a fost asociat cu ea a conspirat sau a coordonat cu Rusia în eforturile sale de a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA", se arată în scrisoarea de patru pagini trimisă Congresului Statelor Unite.

Barr şi adjunctul procurorului general, Rod Rosenstein, au decis că probele nu sunt "suficiente" pentru a susţine urmărirea penală a preşedintelui pentru obstrucţionarea justiţiei."Deşi acest raport nu concluzionează că Preşedintele a săvârşit o infracţiune, el nu îl exonerează", spune Barr, citându-l pe Mueller.

Echipa lui Mueller, de asemenea, nu intenţionează să emită noi acuzaţii.

Biroul procurorului Mueller a făcut un efort masiv prin intermediul sistemului judecătoresc şi prin intervievarea martorilor pentru a ajunge la aceste concluzii. În total, echipa lui Mueller a intervievat aproximativ 500 de martori şi a obţinut mai mult de 3.500 de citaţii şi mandate de diferite tipuri - majoritatea au fost citaţii - şi 13 cereri către alte guverne străine pentru a obţine dovezi.

Departamentul de Justiţie a anunţat vineri că Mueller şi-a încheiat investigaţia după ce a acuzat 34 de persoane, inclusiv agenţi ruşi şi foşti aliaţi cheie ai Trump, precum preşedintele său de campanie, Paul Manafort, fostul consilier în materie de securitate naţională Mike Flynn şi avocatul personal Michael Cohen .

Cu toate acestea, niciuna dintre aceste acuzaţii nu a fost direct legată de faptul că campania Trump a colaborat cu Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici